Om Miro

Miro Adam Elliot

2015-05-18

3460 g, 49 cm

Om Miro

 

Beräknad födelse var 6 juni 2015, men vattnet gick mitt i natten 15 maj. Däremot kom aldrig några värkar så 17 maj satte läkaren igång förlossningen och kl 01:03 18 maj tittade en liten kille på 3460 g och 49 cm lång ut.


Miro Adam Elliot


En genomsnäll bebis som aldrig gjorde annat än skrattade dagarna i ända. Helt plötsligt blev han som förändrad, nattetid, och jag kunde inte riktigt förstå varför...


Jag började misstänka att något var riktigt fel i oktober 2016 och 1 november åkte vi in akut med ambulans till sjukhuset där diabetes typ 1 snabbt konstaterades. 


Hans blodsocker var då 31,1 och han var kraftigt syraförgiftad med ett ketonvärde över 15,8.


Vi blev kvar på sjukhuset nästan 1 månad och lämnade lagom till december med en insulinpump, cgm, massor med stickor, "blippor", plåster och hjälpmedel. 


En ny vardag och ett nytt liv hade nu börjat - jag skulle hädanefter sticka nålar i mitt barn flera gånger varje vecka


Hur hanterar Miro sin diabetes?


Han kommer inte ihåg livet innan diabetesen, vilket jag kan tycka är bra, för sjukdomen blir en helt naturlig del av hans vardag då. Han får göra allt som alla andra får, får äta det han vill och jag doserar insulin efter vad han äter, han är som vilken annan unge som helst - fast med en pump runt magen. Han tycker inte att det är nåt konstigt med det.