Om oss

Miro Adam Elliot

2015-05-18

3460 g, 49 cm

Vilka är vi...?

 

Mamma heter Marie och pappa heter Mohammed. Vi bor i en enplansvilla i Örebro med Miro och 2 katter. 


Pappa Mohammed sitter i rullstol och jobbar som personlig tränare.


Mamma Marie jobbar med ekonomi och administration. 


Miro går på förskolan i området där vi bor, planerar att bli YouTuber och Gamer när han blir större. Hans favoritspel just nu är Minecraft, Super Mario och Pokémon GO.
Insulinberoende


Eftersom Miro har diabetes typ 1 är han beroende av ständig tillförsel av insulin i kroppen. Idag har han en insulinpump som heter Medtronic Minimed 780g som både kan bromsa tillförseln om han blir låg och öka om hans blodsocker stiger. Pumpen skickar även hans blodsocker till våra mobiler så vi lätt kan se hans blodsocker även om han inte är precis i närheten. Det ger betydligt större frihet till både honom men även oss som föräldrar.


Insulin är ett väldigt potent läkemedel. Här ovanför kan man se hur lite det behövs till en måltid, ett äpple och hela dygnsdosen. Insulin är en klar vätska men jag har använt färgat vatten i en vit tesked för att synliggöra vad, bokstavligen, 1 droppe kan göra. En droppe kan både ge och ta liv beroende på när man ger det. Det gäller alltså alltid att vara alert och med så det inte blir fel för det kan få ödesdigra konsekvenser.